Vi är Jane.

Vår värdegrund:
Jane jkpg är en ideell förening med syfte att synliggöra, uppmuntra, inspirera och utgöra ett bollplank för kvinnor inom kreativa näringar.

Ursprunget till föreningen och nätverksformen har funnits sedan 2012, men Jane jkpg finns formellt sedan januari 2014.

Föreningen startades ur en önskan om att uppnå ett större utbyte bland kreatörskvinnor i vår region, hitta förebilder och synergier, stärka våra roller på arbetsmarknaden och försöka stilla vår outsinliga inspirations- och kunskapstörst.

För mer information om föreningen, hör av dig till info@janejkpg.se!

DAYFOTOGRAFI-JANE-043

Styrelse:
Jane jkpgs styrelse består av professionella kreatörer med kunskap inom olika områden. Vi arbetar aktivt för att utforma givande medlemsträffar och driva föreningen framåt. Vi ansvarar också för att arbetet följer föreningens stadgar, som finns att ladda ner här.

Anna Lindahl, Eventansvarig
Projektledare

Karin Marks, Medlemsansvarig
Frilansande copywriter

Åsa Sandstedt, Sponsoransvarig
Säljare

Maria Lindén, Kassör
Marknadsansvarig

Helena Malm, Ordförande
Marknadsansvarig

Kuriosa:
Därför heter vi Jane Jkpg: Jane är ett namn med brittiskt ursprung, en motsvarighet till det svenska Johanna. Eftersom det var Johanna Elmqvist som tog initiativ till att starta ett nätverk för kreatörskvinnor i Jönköping är namnet en hyllning till henne. Jane Doe är också en generell benämning på en kvinnoperson i engelsktalande länder. Jane lämnar öppet för en manlig motsvarighet i John Doe.