VAD ÄR JANE JKPG?

Bild 1

Se Jane Jkpg som din godisbutik för kreativitet och inspiration! Här plockar du påsen full av det du gillar mest och behöver just för stunden. Spara karameller att suga på länge och bli del av ett fantastiskt nätverk av smarta, kunniga och kreativa tjejer.    

Vi är en ideell förening som jobbar för att lyfta fram, boosta, inspirera och vara ett bollplank för kvinnor inom kreativa näringar. Den startades 2014 ur en önskan om att uppnå ett större utbyte bland kreatörskvinnor i vår region, hitta förebilder och samarbeten, stärka våra roller på arbetsmarknaden, utveckla och inspirera.

Vi får hela tiden nya, fantastiska medlemmar. Just nu är vi drygt 100 tjejer! Vill du veta mer, hör av dig till info@janejkpg.se

ÄR DU EN JANE?

Har du ett kreativt yrke eller en kreativ hobby som du vill satsa mer på? Eller känner du dig helt enkelt bara kreativ i hjärtat? Definierar du dig som kvinna? Då är du varmt välkommen till Jane Jkpg.

Många av våra medlemmar jobbar inom kreativa yrken som t.ex. designer, konstnär, formgivare och fotograf. Men vi är också marknadsstrateger och kommunikatörer; säljare och affärsutvecklare; webbanalytiker, projektledare och mycket mer. Vi är egenföretagare och anställda inom det offentliga, chefer och studenter.

I Jane Jkpg uppmuntrar vi, inspirerar och agerar bollplank. Kanske blir en av våra frukostar kicken i baken som du behöver för att göra din kreativa hobby till ett jobb! Det har hänt förut.

VARFÖR HETER VI JANE?

Föreningen Jane grundades av Johanna Elmqvist, därför tyckte resten av styrelsen att ett namnval som hyllar henne var det minsta man kunde ge henne (för att hon är så lysande och fantastisk!) Därför blev det Jane, den brittiska motsvarigheten till Johanna. Dessutom är namnet Jane Doe en generell benämning på en kvinnoperson i engelsktalande länder. Det kan egentligen vara vem som helst, särskilt du!

STYRELSEN

Jane Jkpgs styrelse består av professionella kreatörer med kunskap inom olika områden. Vi jobbar aktivt för att skapa givande medlemsträffar och driva föreningen framåt. Samtidigt ansvarar vi för att arbetet följer föreningens värdegrund och stadgar.

Vi är styrelsen:

  • Eventansvarig: Ia Sjöqvist, frilansande projektledare i egna företaget Glystra AB
  • Marknadsansvarig: Sara Åberg, marknadskommunikatör i en koncern inom fastighetsförvaltning, inomhusklimat och energi
  • Kassör: Ulrika Gotthardsson, frilansande skribent och språkkonsult i egna skrivbyrån Uttryckeriet
  • Medlemsansvarig: Nina Starck, design management-konsult och designstrateg i egna företaget Musemind
  • Ordförande: Elin Ihreborn, frilansande redaktör, lektör, manusvecklare och skribent i egna företaget People & Stories
  • Sponsoransvarig: Karin Staberg, butikskommunikationschef på Erikshjälpen Second Hand
Styrelsen 2020 Från vänster: Ia Sjöqvist, Sara Åberg, Ulrika Gotthardsson, Nina Starck, Elin Ihreborn, Karin Staberg. Foto: Anna Hållams.