FEM TANKAR FRÅN BLANKENS

FEM TANKAR FRÅN BLANKENS

Det blev ett långt samtal om högt och lågt när LA-baserade bloggprofilen och skodesignern Cecilia Blankens gästade Jane i början av sommaren. Här är Best of Cecilia …

OM FRAMGÅNG

”För mig är det en personlig framgång att jag har gjort plats för mitt inre driv. När jag känner att jag har vågat. Jag kanske inte alltid lyckas, det kanske inte blir riktigt som jag tänkt sig. Men när jag haft ett kli på att göra någonting och faktiskt vågar utforska det pirret.”

OM FÖRETAGANDE

”Förr ville jag att allt skulle hända på en gång. Fick jag en idé och den inte var igång dagen efter så var det en dålig idé. Nu har jag tränat mig på att tänka maratonlöpning. Varje litet steg räknas, ingen stress, inga snabba beslut. Det kommer inte helt naturligt för mig, men jag märker att det är bra att tänka efter ett par gånger.”

OM ATT STARTA EGET/SATSA PÅ EN IDÉ

”Man ska inte vara för riksmedveten. Det finns alltid saker som kan hända, men man måste bara våga tro på det och också vara beredd på en och annan motgång. Det är inget att vara rädd för. Bara kör! Sedan ska man absolut ha en tydlig vision. Om visionen är glasklar gör det inget om runtomkringet är lite oklart.”

OM MAGKÄNSLA

”Hela jag är en stor magkänsla. Men samtidigt är den ju summan av ens erfarenhet och klokskap på något sätt. Man tror kanske att det är magkänsla, men det är ju för att man kan saker, baserat på erfarenhet.”

OM EN HATT

”Jag var i Mariestad, där jag kommer ifrån, häromdagen. Jag gick på stan i en hatt som jag tycker är så fin, men kände att ’herregud, är det ens lagligt att gå i hatt i Mariestad? Är det för knäppt?’ Så jag tog av mig hatten och tänkte att det är ju tur att jag inte bor här i Sverige, då hade jag säkert varit lite fegare. För mig tror jag att det var bra rent kreativt att bryta mig loss och flytta till LA.”

2017-06-22 10:40
Tillagd i varukorgen